Jules Bean en de Werkwijzer May 13 2014, 1 Comment

Perfectionistisch als ik ben, zou ik het allerliefst alles zelf willen doen voor Jules Bean. Cadeauzakjes naaien, kaartjes stempelen, foto’s bewerken, PR en marketing, de webshop bij houden, en daar bovenop stug alle items zelf met de hand blijven maken.

Het ontbreekt me alleen aan één ding; tijd. Gaandeweg begin ik te accepteren dat ik nou eenmaal niet alles zelf kan doen, en dat het uiteindelijk alleen maar loont om zo nu en dan wat dingen uit handen te kunnen geven.

Twee jaar geleden begon ik enthousiast aan het maken van cadeauzakjes. Ik heb in de loop van de jaren veel toffe stoffen verzameld, en gecombineerd met veelal vintage kant en band leek dit me een perfecte manier om de webshop-bestellingen in te verpakken. Een ambitieus plan, zo leerde ik al snel. Want buiten het feit dat ik het ontspannend vond om dit te doen, was het vooral tijdrovend. Al snel kreeg ik de tip om contact op te nemen met De Werkwijzer.

De Werkwijzer is een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier verrichten zij allerlei werkzaamheden, die ze over het algemeen graag doen.

 

Overzichtsfoto van de werkplaats van de Werkwijzer.

 

Al snel ontstond er een mooie samenwerking tussen Jules Bean en de Werkwijzer. 

Wat ik het leukste vind aan de samenwerking tussen ons, is het enthousiasme van de deelnemers. Met veel liefde en enthousiasme naaien ze de zakjes, en als ik binnen kom om nieuw materiaal te leveren, staan er minstens 5 deelnemers om me heen om vragen te stellen, me te laten weten hoe graag ze het doen, of te laten zien hoe ver ze zijn gekomen, en vooral; om trots te laten zien hoe netjes ze de zakjes kunnen maken! 

 

Aan het werk met de cadeauzakjes.

 


Het eindresultaat!

 

Ondertussen werken we al ongeveer anderhalf jaar samen, en breng ik steeds meer grote en kleine werkzaamheden bij ze onder, en degenen die iets in de webshop bestellen zijn allemaal enthousiast over de zakjes!

Ik heb dus geen seconde spijt gehad van het uit handen geven hiervan, en stiekem maakt deze eerste succesvolle stap naar ‘uit handen geven’ het ineens een stuk aantrekkelijker om dit vaker te gaan doen.. 

 

Tot de volgende keer!

 

Jules.