Let's not be strangers!

Schrijf je in ontvang een verrassing in je mailbox!

Nee, bedankt
Ambassadeurs; een veel betere naam dan ‘klanten’ wat mij betreft. Want de mensen die sieraden van Jules Bean aanschaffen voor zichzelf of voor anderen, zijn degenen die ervoor zorgen dat ik werken een feestje vind. 

 

Het grootste gedeelte van mijn ambassadeurs ken ik uiteraard niet, omdat simpelweg het grootste gedeelte verkocht wordt via een van mijn verkooppunten. Maar als ik op een markt of beurs sta en iemand komt naar mijn kraam gelopen om de sieraden eens in het echt te bekijken ipv op foto’s, maak ik een sprongetje, zo leuk vind ik dat. Net als diegenen die na het ontvangen van hun bestelling een foto sturen van hun nieuwe aanwinst. Het liefst zou ik die foto’s elke dag zien! Ook na 5,5 jaar is het te gek om je te bedenken dat de producten die ik in mijn atelier bedenk en vervaardig uiteindelijk het lievelingssieraad van iemand kunnen worden.

Jules Bean bij 'De Afslag' op Ameland.

 

Op een markt in 2016.

 

Bij 'LU-ST' in Delft

Van winkeliers hoor ik regelmatig dat er dames hun winkel binnen lopen met een mooie collectie Jules Bean items om hun polsen. Hallo! Hoe cool is dat! 

En hoe prachtig dat allemaal ook klinkt, hoeveel ik tegelijkertijd elke dag nog leer om zowel mijn verkooppunten als directe consumenten blij te maken. Dat is niet alleen snel op mails reageren of soepel met garantie om gaan, maar ook continu vernieuwen, met toffe acties komen, en terugkerende klanten in het zonnetje zetten. Soms zou ik willen dat ik naast praktijkervaring ook een studie achter me had staan die handvatten had gegeven in lastige situaties. Maar goed, al doende leert men, en zonder vallen geen opstaan. Toch?

 

Daarom deze shout-out naar de ambassadeurs van Jules Bean; YOU ROCK! Dankzij jullie kan ik elke dag doen waar ik blij van word, en dat is voor mij goud waard. <3

 

 


Laat een bericht achter

Deze blog is gemodereerd.