NEW IN | Suzette - en fleurs

March 20, 2021

NEW IN |  Suzette - en fleurs

SUZETTE - EN FLEURS - (~in bloei)

Lente; het seizoen van het nieuwe begin, nieuwe kansen, en in bloei staan. Zowel de planten en de bloemen als wij als mens.

Want al is het al eindeloos vaak gezegd; we snakken naar licht, naar nieuw, naar fris, naar anders. Ook ik. Ook de collectie van Jules Bean.

En met dat in mijn achterhoofd is de nieuwe collectie ontstaan, met aan de basis kleur, organische vormen, vrouwelijkheid en luchtigheid. 

Elk jaar bedenk ik 2 nieuwe collecties, in het voorjaar en het najaar. Soms is het thema snel duidelijk, soms ontstaat dit pas als ik eenmaal ben begonnen. Normaal gesproken laat ik me inspireren door materialen; ik struin beurzen en markten af, verslind boeken en tijdschriften, allemaal op zoek naar die ene lijn. Maar deze keer was dat anders. Geen beurzen en markten, geen materialen om te voelen en te zien, en dat voelde vooral bij het ontwerpen van de vorige collectie als een handicap. Dus dat moest voor de SS21 collectie anders.

Ik ben begonnen met een moodboard waar ik al snel een hele duidelijke lijn in ontdekte. Een lijn van vrouwelijkheid, bloemen, luchtigheid, zomer en frisse, warme tinten. Dat moest duidelijk het begin worden van deze nieuwe verzameling handgemaakte sieraden! Want meer dan vorig seizoen zie ik het leven weer luchtiger worden en langzaam kunnen we gaan fantaseren over vakantie in het buitenland en de zon op ons gezicht terwijl we in het gras zitten. En wat kijk ik daar intens naar uit na een jaar binnen zitten. En juist dát gevoel moest de nieuwe collectie uitstralen. Niet toevallig betekent het onderschrift ‘EN FLEURS’ dan ook ‘in bloei’.

 

Ik ben zo ontzettend trots op deze nieuwe collectie! Zonder me te laten leiden door ‘wat werkt’, ‘wat zijn de kleuren van dit seizoen’ heb ik mijn eigen plan getrokken en ben ik terug gegaan naar wat ik graag zie in een collectie. Subtiele statement-pieces, rijke kleuren en bijzondere details die zich laten vertalen naar een verzameling die je moeiteloos met elkaar combineert.

SUZETTE - EN FLEURS

 

Op naar een prachtig jaar, een prachtige zomer en in bloei staan.

 

Liefs,

 

Miriam

 

 

 

 

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in N E W S

NEW IN  |  Atelier VAN ROSA x JULES BEAN
NEW IN | Atelier VAN ROSA x JULES BEAN

January 31, 2021

De samenwerking die er moest komen.

Want het was overtuigend onvermijdelijk; een samenwerking tussen Atelier van Rosa en Jules Bean. Maar het moest er niet zomaar eentje zijn waarbij we over een nacht ijs zouden zijn gegaan, het moest er eentje zijn die voor ons allebei perfect voelde.

View full article →

PERSOONLIJK  |  Hoe verliep 2020?
PERSOONLIJK | Hoe verliep 2020?

December 28, 2020

Tijd voor de jaarlijkse persoonlijke blogpost waarin ik terugblik op het afgelopen jaar en vooruit kijk naar het nieuwe jaar. En dit jaar leek het me leuk om ook even terug te blikken op de plannen die ik eind 2019 maakte voor 2020, want ik hoef natuurlijk niemand te vertellen dat dit jaar iéts anders gelopen is dan we hadden gepland..

View full article →

TIP  |  De leukste cadeaus onder €25
TIP | De leukste cadeaus onder €25

December 08, 2020

Het ultieme cadeautje is een persoonlijk cadeautje. Maar dat is soms best een opgave, weet ik uit eigen ervaring. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat de beste cadeaus diegene zijn die jíj het beste vindt passen bij de ontvanger en niet teveel te duiken in wat de ander nog niet heeft, nodig heeft of zelf ook zou kopen. En om je een beetje te helpen heb ik een handig lijstje voor je gemaakt met cadeaus tot €25.

View full article →