NEW IN | Suzette - en fleurs

March 20, 2021

NEW IN |  Suzette - en fleurs

SUZETTE - EN FLEURS - (~in bloei)

Lente; het seizoen van het nieuwe begin, nieuwe kansen, en in bloei staan. Zowel de planten en de bloemen als wij als mens.

Want al is het al eindeloos vaak gezegd; we snakken naar licht, naar nieuw, naar fris, naar anders. Ook ik. Ook de collectie van Jules Bean.

En met dat in mijn achterhoofd is de nieuwe collectie ontstaan, met aan de basis kleur, organische vormen, vrouwelijkheid en luchtigheid. 

Elk jaar bedenk ik 2 nieuwe collecties, in het voorjaar en het najaar. Soms is het thema snel duidelijk, soms ontstaat dit pas als ik eenmaal ben begonnen. Normaal gesproken laat ik me inspireren door materialen; ik struin beurzen en markten af, verslind boeken en tijdschriften, allemaal op zoek naar die ene lijn. Maar deze keer was dat anders. Geen beurzen en markten, geen materialen om te voelen en te zien, en dat voelde vooral bij het ontwerpen van de vorige collectie als een handicap. Dus dat moest voor de SS21 collectie anders.

Ik ben begonnen met een moodboard waar ik al snel een hele duidelijke lijn in ontdekte. Een lijn van vrouwelijkheid, bloemen, luchtigheid, zomer en frisse, warme tinten. Dat moest duidelijk het begin worden van deze nieuwe verzameling handgemaakte sieraden! Want meer dan vorig seizoen zie ik het leven weer luchtiger worden en langzaam kunnen we gaan fantaseren over vakantie in het buitenland en de zon op ons gezicht terwijl we in het gras zitten. En wat kijk ik daar intens naar uit na een jaar binnen zitten. En juist dát gevoel moest de nieuwe collectie uitstralen. Niet toevallig betekent het onderschrift ‘EN FLEURS’ dan ook ‘in bloei’.

 

Ik ben zo ontzettend trots op deze nieuwe collectie! Zonder me te laten leiden door ‘wat werkt’, ‘wat zijn de kleuren van dit seizoen’ heb ik mijn eigen plan getrokken en ben ik terug gegaan naar wat ik graag zie in een collectie. Subtiele statement-pieces, rijke kleuren en bijzondere details die zich laten vertalen naar een verzameling die je moeiteloos met elkaar combineert.

SUZETTE - EN FLEURS

 

Op naar een prachtig jaar, een prachtige zomer en in bloei staan.

 

Liefs,

 

Miriam

 

 

 

 

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in N E W S

PERSOONLIJK  |  Hoera! Jules viert haar 10-jarig bestaan!
PERSOONLIJK | Hoera! Jules viert haar 10-jarig bestaan!

August 01, 2021

En dan is het zover. Het tienjarig jubileum van Jules Bean. Wauw.

Een belangrijke mijlpaal, een mooi moment om eens bij stil te staan. Het allerliefst zou ik het natuurlijk groots vieren op een prachtige locatie met champagne, slingers en cadeaus maar door alle perikelen van de afgelopen 1,5 jaar zit er niks anders op dan er online een feestje van te maken. En ik hou niet van half werk, dus we vieren dit digitale feestje de hele maand lang!

View full article →

INSPIRATIE  |  Zomerse sets
INSPIRATIE | Zomerse sets

June 23, 2021

Setjes maken vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Want hoewel het doel zelden is om een set te ontwerpen; door de herkenbare stijl en terugkerende edelsteentjes is het wel erg makkelijk om de mooiste combinaties samen te stellen.

Regelmatig vragen jullie dan ook via Instagram om hulp bij setjes, en ik vind dat absoluut een van de allerleukste dingen om te doen! Soms vormt een eigen sieraad de basis van een setje, een andere keer zoeken jullie een matchende combinatie om cadeau te doen. Als jij hulp nodig hebt; laat het gerust weten :)

View full article →

NEW IN  |  Atelier VAN ROSA x JULES BEAN
NEW IN | Atelier VAN ROSA x JULES BEAN

January 31, 2021

De samenwerking die er moest komen.

Want het was overtuigend onvermijdelijk; een samenwerking tussen Atelier van Rosa en Jules Bean. Maar het moest er niet zomaar eentje zijn waarbij we over een nacht ijs zouden zijn gegaan, het moest er eentje zijn die voor ons allebei perfect voelde.

View full article →