verzending binnen 48 uur - veilig betalen via iDeal, Klarna of PayPal - gratis basisbrievenbusverzending vanaf €59,95 in NL

PERSOONLIJK | Hoe verliep 2020?

December 28, 2020

PERSOONLIJK  |  Hoe verliep 2020?

Tijd voor de jaarlijkse persoonlijke blogpost waarin ik terugblik op het afgelopen jaar en vooruit kijk naar het nieuwe jaar. En dit jaar leek het me leuk om ook even terug te blikken op de plannen die ik eind 2019 maakte voor 2020, want ik hoef natuurlijk niemand te vertellen dat dit jaar iéts anders gelopen is dan we hadden gepland..

Goed, laten we beginnen met een samenvatting van 2020.

 

Het jaar was nog nauwelijks begonnen of we gingen in lock-down in maart. Voor mij persoonlijk veranderde er weinig, want mijn werk was al aardig geïsoleerd. Ik bleef, net als altijd, voornamelijk in mijn eentje in mijn atelier werken al liepen de winkelbestellingen al heel snel terug. Inhoudelijk veranderde het werk dus wel degelijk; de focus verplaatste naar de webshop en social werd belangrijker. Én gezelliger! De saamhorigheid die heerste op social media voelde als een warm badje. Iedereen was er voor elkaar, er was veel onderling begrip en de contacten waren warm en fijn. Vooral het feit dat ik er meer tijd voor had ervaarde ik als een zegen. Toen we nog niet zo lang in de lockdown zaten besloot ik op de achtergrond wat pakketjes met sieraden weg te geven aan mensen die een extra tandje bij moesten zetten door de situatie, zoals mensen in de zorg.

Een van de meest waardevolle momenten van het afgelopen jaar was dan ook een lang telefoongesprek wat ik had met een van de ontvangers van zo’n pakketje. Een dame die in de bejaardenzorg werkte en het moeilijk had met de veranderingen op haar werk, maar met zoveel passie praatte over ‘haar’ bewoners en hoorbaar positief bleef over de situatie. Een uur lang belde ik met haar, iemand die ik helemaal niet kende. Ze zag haar eigen kinderen minder, was alleenstaand en we merkten allebei dat het telefoongesprek ons goed deed. Gewoon iets gezelligs op een dinsdagmiddag waar ik normaal gesproken de tijd niet voor had (of nam) maar nu ontzettend waardevol voelde.

 

Ik besloot de nieuwe collectie alsnog te lanceren. Op dit moment klinkt het bijna ondenkbaar, maar toen vond ik dat best een lastige keuze om iets nieuws te lanceren op het moment waarop de hele wereld in onzekerheid zat. Maar jullie reacties waren zo ontzettend fijn, en ik kan me trots zeggen dat Suzette weer met ontzettend veel enthousiasme ontvangen is. Een enorme opsteker.

 

 

Goed, terug naar mijn goede voornemens voor 2020.

Ik citeer:

 

“Ik heb dit jaar heel veel zin in wat toffe verkooppunten in Frankrijk! Het lijkt me een feestje om daar lekker veel op werkbezoek te gaan, dus ik weet wat me te doen staat :)"

Het zal je niet verbazen; glansrijk mislukt. Niet eens geprobeerd eigenlijk.                                             

"We gaan door met Suzette! In maart wordt de nieuwe collectie gelanceerd, en omdat ik nog lang niet klaar ben met Suzette verleng ik haar met heel veel liefde. In de eerste weken van het jaar ga ik weer op zoek naar de mooiste materialen om de collectie zomerproof te maken, ik kan niet wachten!”

Gelukt! Ook dit jaar werd Suzette weer goed ontvangen, kunnen we afstrepen dus :)

“Ik ga mijn voornemen voor 2019 eindelijk rond maken; 2020 begin ik met een weekje vrij! Joehoe! De webshop blijft open maar bestellingen worden pas verstuurd als ik weer aan het werk ga. Het is voor het eerst sinds het bestaan van Jules Bean dat de webshop eventjes 'op slot gaat', spannend! Nicole blijft natuurlijk gewoon klaar staan voor jouw vragen en mails, maar ik ga even lekker een week met de benen omhoog. Zin in!”

Ook gelukt! Althans; die eerste week dan. Daarna ben ik in vol enthousiasme doorgegaan het hele jaar, tot ik er in oktober achterkwam dat ik het hele jaar maar 2 weken vakantie had gehad en nog er nog snel een weekje vrij ingefietst heb. Iets is beter dan niets.

“De webshop; hoe zie ik die voor me in 2020? Blijft de webshop bestaan in het nieuwe jaar? Stof om over na te denken. Soms is het goed om ook vaste pijlers weer eens onder de loep te nemen, toch?”

De webshop bleef en blijft bestaan! In 2019 was het jaar zo druk dat ik er echt niet onderuit kon om het hele bedrijf weer eens onder de loep te leggen en 1 van de opties was stoppen met de webshop. Thank god dat ik dat niet gedaan heb! 

 


 

Met stip op 1: het warme contact via social media tijdens met name de eerste lockdown. Vaak vind ik social media een gehaast en ongenuanceerd medium, maar in maart en april was de warmte overweldigend. Ik hoop dat we dat met zijn allen een beetje vol kunnen blijven houden :) Geduld, begrip en een open houding, volgens mij zijn die 3 pijlers key in een tijd waarin social media tegelijkertijd belangrijk  en leuk zijn, maar ook zorgt voor frustratie en onzekerheid.

Rust. Ondanks het gebrek aan vrije dagen ervaarde ik persoonlijk het afgelopen jaar veel meer rust. Minder sociale druk, meer podcasts luisteren terwijl ik de planten sproeide of in de tuin werkte. Meer tijd om te creëren; je maakt me nergens blijer mee. In de kringloop struinen naar voorwerpen die ik mooier kan maken of rommelen in huis, en daarvoor was afgelopen jaar veel meer tijd.

Parijs, februari 2020. 4 dagen in mijn eentje struinen in de hoofdstad van Frankrijk, op zoek naar de mooiste materialen voor de nieuwe collectie. Wat heb ik ontzettend genoten van de restaurantjes en de prachtige boetieks! Niet veel later ging Europa op slot en was ik des te blijer dat ik dat in ieder geval nog heb kunnen doen.

 

Natuurlijk: mijn boshuisje! Je hebt het vast niet gemist dat ik in de zomer hier in de buurt een klein huisje in het bos kocht. Het was geen lange, sluimerende droom die ik eindelijk heb waargemaakt, het concrete idee ontstond pas in het voorjaar. Ik heb veel tijd met mezelf nodig, in mijn eentje functioneer in fantastisch en om die reden ga ik regelmatig in mijn eentje weg. Het leek me daarom veel makkelijker en fijner om in de buurt een plekje voor mezelf te hebben waar ik altijd naar toe zou kunnen, en na een fikse zoektocht vond ik mijn fijne huisje! Soms ga ik erheen om achterstallig werk in te halen, maar nog vaker om gewoon even niks te doen.  Zo’n goede beslissing!

 

 

 

Er zijn zowel privé als zakelijk genoeg zaken waarvan ik baalde het afgelopen jaar, maar om me daarop te focussen vind ik zonde. Maar er is er eentje die ik wil benoemen, al snap ik dat het relatief is. Eén ding heb ik ontzettend gemist, en dat is de mogelijkheid om me te laten inspireren. In nieuwe steden, plekken, etc. Juist die verwondering en impulsen zijn voor mij persoonlijk nodig om te kunnen creëren, te kunnen maken. En voor mij als maker is het gebrek daaraan een voelbaar gemis. Ik probeer hierin een nieuwe modus te vinden door meer boeken en tijdschriften aan te schaffen bijvoorbeeld, maar het vervangen van de fysieke verwonderen kan het helaas niet.

 

 

Wat feitjes op een rij:

  • Shortie Amelie Coral was 1 van de best verkochte producten van het afgelopen jaar

  • Als productgroep waren oorbellen het meest populair
  • Dit was de populairste foto op Instagram afgelopen jaar:

  • Dit was de beste gelezen blogpost afgelopen jaar.

 

 

Wat gaan we doen in 2021?

Nu al zó benieuwd wat daarvan terecht is gekomen als ik eind van het jaar terug kijk :) Goede voornemens doe ik niet aan, maar plannen zijn er wel degelijk!

De nieuwe voorjaarscollectie: Ze komt er weer aan rond maart! Mijn hoofd zit vol ideeën, ik ben zo blij dat er elk jaar weer een nieuwe impuls ontstaat waardoor ik een nieuwe collectie kan ontwerpen! En daar heb ik zin in; 2 weken volledige focus en afsluiting om alle tijd en rust te hebben om iets nieuws te creëren.

De mogelijkheden onderzoeken om het boshuisje zo nu en dan te gaan verhuren. Spannend, maar het lijkt me heel tof om meer mensen te laten genieten van mijn fijne huisje :)

Maar ook: meer focus op jou als klant en/of volger van Jules Bean. Ik zou zo graag meer willen weten van wie jullie zijn en wat jij wilt zien van Jules Bean. De plannen daarvoor zijn in de maak, want zonder jullie geen Jules Bean.

 

Lieve allemaal, ‘het was nog nooit zo donker geweest of het werd weer licht’. Hopelijk weer meer live evenementen waar ik jullie kan ontmoeten in het nieuwe jaar. Voor nu, veel dank voor het lezen en hopelijk tot snel.

 

Heel veel liefs,

 

Miriam

 

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in N E W S

SS24 Poème d'Été door de ogen van de designer
SS24 Poème d'Été door de ogen van de designer

April 19, 2024

View full article →

HOERA  |  Jules Bean bestaat 12,5 jaar en dat vieren we!
HOERA | Jules Bean bestaat 12,5 jaar en dat vieren we!

February 23, 2024

View full article →

GIFTGUIDE  |  Other Perfect Gifts
GIFTGUIDE | Other Perfect Gifts

December 06, 2023

Perfecte cadeautjes voor onder de boom om sieraden mee op te bergen, in te bewaren of om ermee te combineren. Maak elk pakketje feestelijk en compleet!

View full article →

Meld je aan & ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, collecties, samenwerkingen en acties van Jules Bean! Alle nieuwe inschrijvers ontvangen eenmalig 10% korting op hun bestelling.