NEW IN | Atelier VAN ROSA x JULES BEAN

January 31, 2021

NEW IN  |  Atelier VAN ROSA x JULES BEAN

De samenwerking die er moest komen.

Want het was overtuigend onvermijdelijk; een samenwerking tussen Atelier van Rosa en Jules Bean. Maar het moest er niet zomaar eentje zijn waarbij we over een nacht ijs zouden zijn gegaan, het moest er eentje zijn die voor ons allebei perfect voelde.

 

Want naast dat we vriendinnen zijn zijn we ook bewonderaars van elkaars werk. En dat is niet zomaar, want veel van onze stijl komt overeen met als rode draad onze liefde voor Frankrijk en de romantische touch die daarmee gepaard gaat.

Ik verzamel graag mooie dingen om me heen. Voorwerpen die ik mooi vind, voorwerpen die een bepaald gevoel bij me oproepen; samen vormen ze een geheel waarin ik me prettig voel. Met name omdat ik erg visueel ingesteld ben en altijd zoek naar prikkels in mijn omgeving. Een van mijn liefdes is keramiek. Al jarenlang ben ik een sucker voor alle vormen van keramiek die veelal door mensenhanden zijn gemaakt; van bloempotten gedraaid op een draaischijf, schaaltjes met prachtig glazuur tot de mooiste vazen; ik kan het maar moeilijk laten staan. Elke imperfectie maakt een voorwerp nog net een beetje mooier en bijzonderder. Een groot deel van mijn keramiekverzameling is van de hand van Rosa Marijn en ook voor Jules Bean gebruik ik met name haar schaaltjes graag, zoals op vele foto’s.

 

 

En daarom moést deze samenwerking er komen. Want naast keramiek verzamel ik (uiteraard) ook sieraden en die moeten natuurlijk mooi opgeborgen worden.

 

Vorig jaar kocht ik op een brocante in Frankrijk een prachtig glazen sieradendoosje van geel glas. In dit doosje bewaar ik mijn mooiste ringen op mijn nachtkastje en juist dit doosje werd de basis van onze samenwerking. Eentje waar we lang over gepraat hebben, gebrainstormd, gewikt en gewogen. De kleuren, de vorm; alles moest perfect zijn en samenkomen in een product waar we allebei enthousiast van werden. Concessies wilden we in dit laatste dan ook niet doen, omdat aan de basis van deze samenwerking toch vooral stond dat het voor ons beiden goed moest voelen.

 

 

En daar zijn ze dan, met heel veel trots en liefde hebben we hier de afgelopen maanden aan gewerkt; onze sieradendoosjes!

 

 

De sieradendoosjes brengen we in Limited Edition uit en zijn exclusief verkrijgbaar via de webshop van Jules Bean. Allemaal handgemaakt door Atelier van Rosa en dus allemaal uniek.

 PISTACHE

 

CARAMEL

De doosjes zijn gemaakt van steengoed in 4 verschillende kleuren en zijn geïnspireerd op een van mijn eigen schatten; een antiek glazen juwelendoosje. Het model is handgedraaid uit gips en vervolgens een gietmal van gemaakt. Gegoten met vloeibare klei, gebakken op hoge temperatuur in kleuren die doen denken aan de brocante in Frankrijk, afgewerkt met een echt gouden randje. Elk juwelendoosje kent wel een imperfectie en juist dat vind ik zo prachtig aan handgemaakt keramiek!

 

In de doosjes bewaar je je mooiste sieraden, niet alleen staat het prachtig op je nachtkastje maar het is ook beter voor je sieraden. Voor een lange levensduur bewaar je je sieraden namelijk het beste droog en donker. De doosjes hebben een doorsnee van 12cm, de opening heeft een doorsnee van 7cm dus alles past erin.

 

Bekijk alle doosjes hier.

Ik ben heel benieuwd wat je van ons nieuwe product vindt!

 

Veel liefs,

Rosa Marijn en Miriam

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in N E W S

NEW IN |  Suzette - en fleurs
NEW IN | Suzette - en fleurs

March 20, 2021

View full article →

PERSOONLIJK  |  Hoe verliep 2020?
PERSOONLIJK | Hoe verliep 2020?

December 28, 2020

Tijd voor de jaarlijkse persoonlijke blogpost waarin ik terugblik op het afgelopen jaar en vooruit kijk naar het nieuwe jaar. En dit jaar leek het me leuk om ook even terug te blikken op de plannen die ik eind 2019 maakte voor 2020, want ik hoef natuurlijk niemand te vertellen dat dit jaar iéts anders gelopen is dan we hadden gepland..

View full article →

TIP  |  De leukste cadeaus onder €25
TIP | De leukste cadeaus onder €25

December 08, 2020

Het ultieme cadeautje is een persoonlijk cadeautje. Maar dat is soms best een opgave, weet ik uit eigen ervaring. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat de beste cadeaus diegene zijn die jíj het beste vindt passen bij de ontvanger en niet teveel te duiken in wat de ander nog niet heeft, nodig heeft of zelf ook zou kopen. En om je een beetje te helpen heb ik een handig lijstje voor je gemaakt met cadeaus tot €25.

View full article →